Kies uw taal

Nieuws

Omroep Brabant op bezoek bij tante Pollewop

Na 'de mooiste dag van je leven' schenk je je trouwjurk aan een bruid met een smalle beurs

TILBURG - Het heet trouwjurk-donatie en wint enorm aan populariteit onder bruiden uit heel Nederland. Het Tilburgse tweedehands kledingwinkeltje Tante Pollewop is er een jaartje geleden mee begonnen, trouwjurken in de kledingrekken voor bruiden met een heel smalle beurs. Er hangen jurken die uit liefdadigheid worden gedoneerd door bruiden die ‘de mooiste dag van hun leven’ al achter de rug hebben.

In de winkel van Tante Pollewop is een speciale ruimte ingericht met alleen maar bruidsjurken. Met hulp van Evelyne Klerkx, de drijvende kracht achter het fenomeen bruidsjurk-donatie, is de 22-jarige Chantal op zoek naar een jurk voor de grote dag. “Ik heb niet genoeg geld om een mooie bruidsjurk te kopen met alles erop en eraan. Ik hoorde van het bestaan van Tante Pollewop en nu sta ik te passen.”

Briefje bij de jurk
Bij Tante Pollewop gaan de jurken weg voor ... Lees het hele artikel op Omroep Brabant.

Youtube: Een schot in de roos: trouwjurk-donatie voor de bruid met een kleine beurs

Bron: Omroep Brabant

Landelijke vrijwilligersprijzen

Hoera!!! Tante is genomineerd voor de Landelijke vrijwilligersprijzen!

Maar om te winnen hebben we véel stemmen nodig! .... wil jij op ons stemmen (met elk emailadres dat je hebt 😏) en het je familie, huisgenoten, vrienden, buren, collegas, huisdieren, klasgenoten en wie je nog maar kan bedenken vragen dat òok te doen? Een goede daad deze decembermaand! Stem nu. DANK! Enne.....wordt vervolgd!!! Meer informatie klik HIER

Uitreiking Gouwe Peerke

DE NAAKTEN KLEDEN

Tante Pollewop is uitgeroepen tot het GOUWE PEERKE 2016. 

De jaarlijkse uitreiking van het  Gouwe Peerke in het Peerke Donders paviljoen vindt plaats op de herdenking van de sterfdag van het Tilburgse icoon Peerke Donders. 

Denis Hendrickx maakte als lid van de jury van het Gouwe Peerke de uitslag bekend. 

Kleedt de naakten, een van de zeven werken van barmhartigheid is het doel van het kledingproject voor armoede gezinnen dat Tante Pollewop al 10 jaar in de stad uitvoert.

In 2016 zijn via dit project 1580 kinderen aangekleed. De gemeente Tilburg steunt dit project via "een wereld te winnen". 

De prijs is een grote erkenning voor het werk van de meer dan 30 vrijwilligers die werkzaam zijn bij Tante Pollewop.

In de bijlage treft u het juryrapport aan en enkele foto's van de bijzondere gebeurtenis.

Aziza Aboulkacem ()voorzitter jury) overhandigt het Gouwe Peerke aan Evelyne Klerx (Tante Pollewop) en Ad Waijers (secretaris van stichting Elimu).

Evelyne Klerx en Cathelijn Bogaers (bestuurslid Elimu) zijn trots op de uitverkiezing.