Over ons

De tweedehands/vintage kledingboetiek Tante Pollewop en onze trouwjurken winkel Uit Liefde zijn gekoppeld aan onze Stichting Suikertantefonds. Suikertante vindt onderwijs en armoede heel belangrijk om te steunen. Ze heeft een voorkeur voor projecten om met name vrouwen en kinderen te steunen en die zo een zetje te geven voor een betere toekomst. Er zijn ook cadeaubonnen voor Tilburgers die het niet breed hebben, die verspreiden we via tientallen organisaties en contactpersonen naar hen die het nodig hebben. Daarmee shoppen ze zelf in de winkel leuke actuele kleding voor hun gezin. Want ook met weinig geld mag en kun je er leuk uitzien.

Dit alles vraagt om een stevige organisatie en coördinatie. Daarvoor hebben we een groep van 45 enthousiaste vrijwilligers die door onze coördinator, Evelyne Klerx, wordt geleid. Wie is Evelyne?

Evelyne is een pittige paradijsvogel met een sociaal hart, een creatieve geest met een enorm netwerk.

Een pittige tante die met een lach op haar gezicht veel voor elkaar krijgt. Veel vrijwilligers werken dan ook graag met haar, een flink aantal zelfs al meer dan 10 jaar. Met haar creatieve geest lukt het haar elke keer weer om te vernieuwen en te verbinden. Zo bedacht Evelyne inmiddels ruim 15 jaar geleden tante Pollewop en is zij ook het brein achter “Uit Liefde“. Ook zijn er verschillende projecten geweest in Tilburg waar Evelyne een fikse bijdrage aan leverde. Een voorbeeld is het initiatief rond sustainable fashion, 013 Circles in het centrum die maanden lang in het teken stond van hergebruik van materialen en kleding. Er werden modeshows georganiseerd, ROC was betrokken en er werd samengewerkt met een bedrijf uit de kledingindustrie en kringloopbedrijf van de gemeente La Poubelle. Het schetst een klein deel van het netwerk waarin Evelyne graag samenwerkt. In de winkel geeft ze veel ruimte aan jongeren van beroepsopleidingen om stage te lopen of om te integreren. Evelyne zou het soms wel uit willen schreeuwen wat voor een prachtige verhalen er op te halen zijn in de winkels, vooral rond de verkoop en verhuur van trouwjurken. Soms pikt de media dat ook op. Mede door haar vele inspirerende berichten en foto’s op Instagram en Facebook trekt ze dagelijks vele klanten. Voor elk van hen heeft Evelyne een praatje klaar. Wat motiveert haar nou? Naast het duurzame aspect en het bijdragen aan de goede doelen is Evelyne een gezelligheidsdier. Ze wordt vooral blij van het werken met al die gemotiveerde vrijwilligers en de vele leuke klantencontacten. Vooral die met de bruiden in spe. Even een klein onderdeel zijn van de meest bijzondere dag van hun leven, daar kikt Evelyne op.

We zijn heel blij met deze pittige paradijsvogel die zorgt dat iedereen zich gezien voelt.

Evelyne Klerx